MINI Countryman

Новий MINI Countryman.

Найбільший і найпрактичніший представник модельного сімейства MINI.

Новий MINI Countryman дає нові відчуття від задоволення від кермування та відображає індивідуальний смак у фірмовому стилі британського преміум-бренду. Точно пропрацьований дизайн, цікаві доповнення до асортименту обладнання й інноваційні технології керування та комунікації підтримують винятковий статус нового MINI Countryman у компактному сегменті преміум-класу. Міцна концепція автомобіля, просторий універсальний салон з п'ятьма повноцінними сидіннями й опціональна система повного приводу ALL4 роблять його без сумнівів універсальним і унікальним автомобілем, який продовжує доставляти задоволення від водіння, властиве автомобілям MINI у щоденних поїздках, а також у подорожах на далеку відстань або навіть на бездоріжжі. Сучасний характер нового MINI Countryman відображений у варіанті моделі з плагін-гібридним приводом, а також у нових цифрових послугах MINI Connected. Більш того, бажання індивідуалізації задовольняється більш радикально, ніж будь-коли раніше, завдяки асортименту додаткових опцій та оригінальних аксесуарів MINI. 

 
З новим MINI Countryman зберігаючий традиції британський преміум-бренд продовжує прагнути до завоювання нових груп клієнтів. Навіть перше покоління MINI Countryman вже було новаторським. Перша модель із зовнішньою довжиною понад чотири метри, чотирма дверима, великими багажними дверима, п'ятьма сидіннями та повним приводом дозволила бренду успішно піднятися сходами у сегменті компактних автомобілів преміум-класу. Сьогодні MINI Countryman представляє майже 30% нових реєстрацій бренду по всьому світу.


Запуск поточного покоління моделі у черговий раз пропонує значну оптимізацію з точки зору простору, універсальності, функціональності та комфорту водіння. Крім того, MINI Countryman став новаторською силою для локальної мобільності без викидів у фірмовому стилі бренду. Плагін-гібридна модель MINI Cooper SE Countryman ALL4 (витрата пального у змішаному циклі: 2,0 – 1,7 л/100 км ; енергоспоживання у змішаному циклі : 14,0 – 13,1 кВт⋅год/100 км ; викиди CO2 у змішаному циклі : 45-40 г/км) поєднує у собі інноваційну економічність і гібридний повний привід з можливістю отримувати задоволення від водіння виключно в електричному режимі.


На додаток до плагін-гібридного приводу, новий MINI Countryman доступний з трьома бензиновими та трьома дизельними двигунами з новітньою технологією MINI TwinPower Turbo. Повністю модернізовані агрегати розвивають потужність від 75 кВт/102 к.с. до 140 кВт/190 к.с. (витрата пального у змішаному циклі: 6,3-4,1 л/100 км; викиди CO2 у змішаному циклі: 144 – 107 г/км), а також вже відповідають стандарту викидів Євро 6d, який вступить у силу тільки в 2021 році. Чотири з них можуть бути оснащені повним приводом ALL4 за бажанням.


Новий MINI Countryman: огляд особливостей.

  • Характерний дизайн передньої частини з оновленою решіткою радіатора.
  • Світлодіодні фари та світлодіодні протитуманні фари тепер у стандартній комплектації.
  • Світлодіодні задні ліхтарі у стилі Union Jack.
  • Нові кольори забарвлення кузова, нова опція Piano Black Exterior.
  • Нові легкосплавні диски.
  • Двигуни останнього покоління, всі моделі відповідають стандарту викидів Euro 6d.
  • Додаткові моделі з 8-ступінчастою коробкою передач Steptronic у стандартній комплектації.
  • Новий цифровий дисплей кокпіта з 5-дюймовим кольоровим екраном як опція.
  • Оновлений центральний дисплей у виконанні Piano Black High Gloss доступний у вигляді опції.
  • Спортивне шкіряне кермо у стандартній комплектації для всіх варіантів моделі.
  • Новий асортимент шкіряних оздоблень і внутрішніх поверхонь.
  • Нова версія MINI Yours Interior Style.
  • MINI Connected з новими функціями.
  • Розширений асортимент оригінальних аксесуарів MINI.

 

Характерні пропорції, потужна харизма.


Завдяки своїм відомим пропорціям, новий MINI Countryman миттєво ідентифікується як найбільша модель бренда. Типова для MINI структура кузова, що складається з трьох частин, особливо разюче інтерпретується характерною для моделі лінією даху. Вертикальна стійка та збільшений дорожній просвіт свідчать про просторий салон, міцний характер і надихаючі динамічні характеристики – як на дорозі, так і на бездоріжжі. Опціональний пакет для зовнішнього вигляду MINI ALL4 і рейлінги на даху, які також доступні у вигляді додаткового обладнання, ще раз підкреслюють універсальність нового MINI Countryman. Аеродинамічно оптимізовані зовнішні елементи опціонального пакета John Cooper Works також підкреслюють спортивний дух.


Точно змінений дизайн передньої частини автомобіля підкреслює потужну харизму нового MINI Countryman. Нова структура покриття бампера, тепер повністю у колір кузова, забезпечує особливо чіткий і високоякісний зовнішній вигляд. Модернізована решітка радіатора має шестикутні контури, характерні для MINI, і оточена тонкою цільною хромованою рамкою. Її повітрозабірник розділений трьома горизонтальними пластинами у MINI One Countryman, MINI Cooper Countryman, MINI One D Countryman і MINI Cooper D Countryman. Решітка радіатора нового MINI Cooper S Countryman і нового MINI Cooper SD Countryman характеризується шестикутною формою з червоною буквою «S» і однієї хромованою пластиною.


Промінь світла: світлодіодні фари тепер у стандартній комплектації.


Оновлена передня частина додає світлодіодні фари у стандартну комплектацію у новому MINI Countryman: тут остання версія цих фар відрізняється особливо якісним дизайном, який підкреслює використовувану технологію. Характерні, злегка асиметрично закруглені контури фар підкреслюються безперервною смугою світла, яка виконує функції як денного ходового вогню, так і покажчика повороту. Включене у функціональний діапазон світлодіодних фар поворотне світло забезпечує інтенсивне освітлення бічних ділянок дороги при зміні напрямку. Стандартна комплектація нового MINI Countryman також включає в себе світлодіодні протитуманні фари зі світловою смугою у верхньому півколі кожного протитуманного ліхтаря, яка служить стоянковим світлом.


Як опція доступні адаптивні світлодіодні фари зі змінним розподілом світла та матричною функцією для дальнього світла. На додаток до поворотного світла вони також забезпечують поворотне освітлення, автоматично адаптуючи свій ефект до дорожньої ситуації і погодних умов. В умовах міського руху та коли видимість обмежена через погодні умови, бічна ділянка дороги висвітлюється більш інтенсивно за рахунок додавання затемненого поворотного світла. Під час руху автомагістралями можливе вибіркове розширення області охоплення дальнього світла.


Більш того, адаптивні світлодіодні фари у новому MINI Countryman тепер оснащені функцією автоматичного вибіркового затемнення дальнього світла. Для цього дальнє світло розділяється на чотири сегменти, які можна активувати та деактивувати незалежно один від одного і адаптувати до ситуації на дорозі зі швидкістю більше 70 км/год. Щойно передня камера нового MINI Countryman виявляє зустрічний або попутний транспортний засіб, простір, який займає транспортний засіб, висвітлюється тільки ближнім світлом, у той час як інші сегменти дальнього світла продовжують висвітлювати решту дороги у звичайному режимі. Таким чином, матриця дальнього світла здатна збільшити дальність огляду і в той же час уникнути засліплення інших учасників дорожнього руху.


Оновлений задній бампер і світлодіодні ліхтарі у стилі Union Jack.


Задній бампер з оновленим оздобленням також вносить свій внесок в особливо потужний і сучасний зовнішній вигляд нового MINI Countryman. Вертикальні задні ліхтарі з хромованою рамкою забезпечують виняткове, безпомилкове виокремлення, яке нагадує про походження британського бренду. Всі елементи освітлення тепер оснащені високоякісною світлодіодною технологією в стандартній комплектації, а графічна структура джерела світла повторює малюнок Union Jack. Завдяки яскравим лініям мотив прапора забезпечує відмінну форму ідентифікації – як вдень, так і вночі.

 

Вражаючий зовнішній вигляд: два нові забарвлення кузова, опція Piano Black Exterior і нові литі диски.


Лінійка забарвлень кузова відкриває нові можливості для індивідуального оформлення, у тому числі завдяки нещодавно доданим відтінкам – White Silver Metallic і Sage Green Metallic. Залежно від варіанта моделі, дах і накладки на дзеркала заднього виду нового MINI Countryman можуть бути пофарбовані у чорний, білий або сріблястий кольори як альтернатива кольору кузова.


Нова опція Piano Black Exterior, доступна для всіх варіантів нового MINI Countryman, забезпечує особливо вражаючий зовнішній вигляд. З нею окантовки фар, задніх ліхтарів, решітки радіатора, бічних «зябер», відомих як бічні покажчики повороту, оброблені глянцевим чорним кольором замість хрому, що також стосується дверних ручок і написів на кришці багажника. Додаткові елементи ідентифікації у глянцевому чорному кольорі доступні з лінійки оригінальних аксесуарів MINI, включно з логотипом MINI і написами «Cooper S» і «ALL4» у виконанні Piano Black. Для дооснащення також доступні накладки на зовнішні дзеркала та бічні «зябра» з малюнком сіро-чорного прапора в стилі Night Jack.


Залежно від варіанта моделі, новий MINI Countryman у стандартній комплектації оснащується 16- або 17-дюймовими легкосплавними дисками, а 19-дюймові легкосплавні диски доступні як додаткові опції або оригінальні аксесуари. 17-дюймові легкосплавні диски Channel Spoke Black є новинкою серед заводських опцій, як і 19-дюймові легкосплавні диски Turnstile Spoke у двоколірному виконанні.


Інтер'єр: багато місця та ще більше можливостей для індивідуального стилю.


Новий MINI Countryman поєднує у собі різні динамічні характеристики з універсальним інтер'єром. Ззаду є три повноцінні сидіння. Другий ряд сидінь також може бути використаний для розширення транспортної місткості. Склавши заднє сидіння зі співвідношенням сторін 40:20:40, можна збільшити місткість багажника з 450 до 1390 літрів.


Добірна кастомізація інтер'єру, орієнтована на індивідуальний стиль клієнта, стала ще більш привабливою завдяки додаванню нових опцій і розширенню асортименту продукції. Новинками в асортименті оббивки сидінь є шкіра Chester Indigo Blue та шкіра Chester Malt Brown. Оздоблення Colour Line для нижньої частини панелі приладів і еліпсів на дверях, яке раніше пропонувалася як окрема опція, тепер є невід'ємною частиною шкіряного оздоблення, розробленого для відповідності обраній колірній схемі.


Моделі MINI Cooper S Countryman, MINI Cooper SD Countryman і MINI Cooper SE Countryman ALL4 тепер мають у стандартній комплектації декоративні поверхні Piano Black для кокпіта й еліпсів на дверях. Вони поєднуються з акцентними смугами у кольорі British Oak Dark. Нова версія ексклюзивних декоративних поверхонь MINI Yours доступна для всіх варіантів моделей. Опціональне оздоблення інтер'єру MINI Yours Interior Style Shaded Silver висловлює стильний спортивний стиль. Це досягається шляхом комбінування молдинга кокпіта з підсвічуванням Shaded Silver з еліпсами на дверях у кольорі Dark Silver і акцентними смугами у кольорі Hazy Grey.


Двигуни з оптимізованою технологією MINI TwinPower Turbo та контролем викидів для відповідності стандарту викидів Euro 6d.


Значно покращений асортимент двигунів дозволяє новому MINI Countryman ще більш гармонійно поєднувати задоволення від водіння та економію пального. Паралельно з подальшою оптимізацією викидів CO2 за допомогою відповідних заходів були послідовно покращені інші викиди за рахунок сажового фільтра для бензинових двигунів і SCR-каталізаторів з впорскуванням AdBlue для дизельних двигунів. Це означає, що всі варіанти нового MINI Countryman тепер відповідають особливо суворому стандарту викидів Euro 6d.


Технологія MINI TwinPower Turbo використовується у 3-циліндрових бензинових двигунах нового MINI One Countryman і нового MINI Cooper Countryman, а також у 4-циліндровому бензиновому двигуні нового MINI Cooper S Countryman і тепер має випускний колектор, вбудований у головку циліндрів разом з турбокомпресором. Завдяки цьому досягається особливо ефективне охолодження вихлопних газів і системи турбонаддування. У той же час, охолодження картера може бути зменшено у разі низької потреби у діапазоні часткового навантаження за допомогою нового роздільного клапана охолодження. Крім того, пряме впорскування у двигунах внутрішнього згоряння тепер працює при максимальному тиску від 200 до 350 бар.


Як і бензинові двигуни, дизельні двигуни також мають новий пусковий генератор з оптимізованою ефективністю. У 3-циліндрових двигунах нового MINI One D Countryman і 4-циліндрових двигунах нового MINI Cooper D Countryman і нового MINI Cooper SD Countryman технологія MINI TwinPower Turbo складається з системи турбонаддування з рециркуляцією вихлопних газів і системою прямого впорскування Common Rail. Двоступенева система турбонаддування, яка раніше використовувалася виключно у найпотужнішому дизельному двигуні, тепер також оптимізує реакцію 4-циліндрового двигуна у MINI Cooper D Countryman. Інжектори впорскують пальне у камери згоряння з максимальним тиском до 2500 бар.


Система повного приводу ALL4 як опція для чотирьох двигунів – і в стандартній комплектації для плагін-гібридної моделі.


Система повного приводу ALL4 забезпечує помітне підвищення зчеплення, стійкості їзди та маневреності. Як альтернатива типовому для бренду передньому приводу ця система опціонально доступна для чотирьох варіантів нового MINI Countryman. Завдяки швидкому та точному електронному керуванню система забезпечує розподіл потужності між передніми та задніми колесами за будь-яких дорожніх і погодних умов.


Новий MINI Cooper SE Countryman ALL4 у стандартній комплектації оснащений гібридною системою повного приводу. Це забезпечується точно скоординованою взаємодією між 3-циліндровим бензиновим двигуном, який подає свою потужність на передні колеса, та синхронним електродвигуном, який приводить у рух задні колеса. Потужність системи обох блоків становить 162 кВт/220 к.с. Останні плагін-гібридні моделі BMW Group з технологією eDrive також оснащені літій-іонною високовольтною батареєю з повною енергетичною потужністю 9,6 кВт⋅год. Завдяки цьому максимальний запас ходу нового MINI Cooper SE Countryman ALL4 на електротязі складає від 55 до 61 кілометра.


8-ступінчаста коробка передач Steptronic у стандартній комплектації для ще двох варіантів моделі.


Новий MINI Cooper SE Countryman ALL4 у стандартній комплектації оснащений 6-ступінчастою коробкою передач Steptronic. У той же час MINI Cooper Countryman ALL4 і MINI Cooper D Countryman ALL4 тепер у стандартній комплектації оснащуються 8-ступінчастою коробкою передач Steptronic, як і моделі MINI Cooper S Countryman ALL4, MINI Cooper SD Countryman і MINI Cooper SD Countryman ALL4. Вона також доступна як опція для MINI Cooper D Countryman. Для всіх інших варіантів моделі додатково пропонується 7-ступінчаста коробка передач Steptronic з подвійним зчепленням замість стандартної 6-ступінчастої механічної коробки передач.


Як додаткова опція, найпотужніші бензинові та дизельні двигуни також можуть бути оснащені спортивною 7-ступінчастою коробкою передач Steptronic з подвійним зчепленням або спортивною 8-ступінчастою коробкою передач Steptronic. Вони забезпечують особливо швидке перемикання передач і підвищену динаміку перемикання.


Доступно 11 варіантів моделі для нового MINI Countryman:

  • MINI One Countryman: 75 кВт/102 к.с., 0 – 100 км/год за 12,0 с (12,3 с), максимальна швидкість: 180 км/год (180 км/год), витрата пального: 5,9 – 5,6 л/100 км (5,7 – 5,5 л/100 км), викиди CO2: 134 – 127 г/км (129 – 124 г/км) (попередні дані).
  • MINI Cooper Countryman: 100 кВт/136 к.с., 0 – 100 км/год за 9,7 с (9,7 с), максимальна швидкість: 205 км/год (205 км/год), витрата пального: 5,9 – 5,6 л/100 км (5,6 – 5,3 л/100 км), викиди CO2: 135 – 129 г/км (129 – 120 г/км).
  • MINI Cooper Countryman ALL4: 100 кВт/136 к.с., 0 – 100 км/год за 10,1 с, максимальна швидкість: 202 км/год, витрата пального: 6,1 – 5,9 л/100 км, викиди CO2: 140 – 134 г/км.
  • MINI Cooper S Countryman: 131 кВт/178 к.с., 0 – 100 км/год за 7,5 с (7,4 с), максимальна швидкість: 225 км/год (225 км/год), витрата пального: 6,5 – 6,3 л/100 км (6,0 – 5,7 л/100 км), викиди CO2: 148 – 144 г/км (136 – 130 г/км).
  • MINI Cooper S Countryman ALL4: 131 кВт/178 к.с., 0 – 100 км/год за 7,3 с, максимальна швидкість: 222 км/год, витрата пального: 6,5 – 6,2 л/100 км, викиди CO2: 149 – 142 г/км.
  • MINI Cooper SE Countryman ALL4: 162 кВт/220 к.с., 0 – 100 км/год за 6,8 с, максимальна швидкість: 196 км/год, витрата пального: 2,0 – 1,7 л/100 км, енергоспоживання: 14,0 – 13,1 кВт⋅год/100 км; викиди CO2: 45 – 40 г/км.
  • MINI One D Countryman: 85 кВт/116 к.с., 0 – 100 км/год за 11,2 с (11,2 с), максимальна швидкість: 192 км/год (192 км/год), витрата пального: 4,4 – 4,1 л/100 км (4,3 – 4,0 л/100 км), викиди CO2: 116 – 107 г/км (112 – 106 г/км).
  • MINI Cooper D Countryman: 110 кВт/150 к.с., 0 – 100 км/год за 9,1 с (9,1 с), максимальна швидкість: 214 км/год (213 км/год), витрата пального: 4,4 – 4,2 л/100 км (4,4 – 4,2 л/100 км), викиди CO2: 116 – 110 г/км (117 – 111 г/км).
  • MINI Cooper D Countryman ALL4: 110 кВт/150 к.с., 0 – 100 км/год за 9,0 с, максимальна швидкість: 211 км/год, витрата пального: 4,8 – 4,6 л/100 км, викиди CO2: 127 – 121 г/км.
  • MINI Cooper SD Countryman: 140 кВт/190 к.с., 0 – 100 км/год за 7,9 с, максимальна швидкість: 226 км/год, витрата пального: 4,5 – 4,2 л/100 км, викиди CO2: 117 – 111 г/км.
  • MINI Cooper SD Countryman ALL4: 140 кВт/190 к.с., 0 – 100 км/год за 7,6 с, максимальна швидкість: 224 км/год, витрата пального: 4,8 – 4,6 л/100 км, викиди CO2: 127 – 121 г/км.


Нове оснащення: спортивне шкіряне кермо, цифровий кокпіт.

 
Інтер'єр нового MINI Countryman також став більш привабливим завдяки розширеному асортименту стандартного устаткування. Тепер він включає спортивне шкіряне кермо для всіх варіантів моделі. У новому MINI Countryman передній пасажир може також регулювати висоту сидіння у міру необхідності. Сидіння з електричним регулюванням і функцією пам'яті для сидіння водія доступні у вигляді опції.

Опціональна цифрова панель приладів доступна для нового MINI Countryman. Дисплей за кермом з технологією Black Panel має діаметр 5,0 дюймів. Лінійка аудіо-  та навігаційних систем була реструктуризована. Як альтернатива базовому оснащенню доступні опції Connected Media та Connected Navigation Plus з 8,8-дюймовим кольоровим дисплеєм і сенсорним екраном на центральному блоці, який є типовим для бренду. Круглий блок керування у новому MINI Countryman має витончений зовнішній вигляд, а панель керування гучністю, кнопки аварійної сигналізації та системи допомоги водієві тепер інтегровані більш гармонійно. У той же час сенсорні кнопки для обраних функцій і глянцеві поверхні Piano Black підкреслюють першокласний характер центрального блоку.


Навіть стандартна аудіосистема забезпечує потокову передачу звуку через Bluetooth-з'єднання та телефонну систему гучного зв'язку з інтерфейсом USB. Радіо MINI Visual Boost і цифрова панель приладів є частиною додаткового обладнання з опції Connected Media. Опція Connected Navigation Plus включає додаткові інформаційно-розважальні функції та зручну навігацію за маршрутом. Крім того, ця опція для нового MINI Countryman включає можливість бездротового заряджання сумісних мобільних телефонів, а також другий інтерфейс USB.


Новий MINI Countryman: Завжди на зв'язку та завжди у курсі подій завдяки інтелектуальній системі зв'язку.


Новий MINI Countryman у стандартній комплектації оснащений автомобільною SIM-картою. Вона дозволяє використовувати інтелектуальний екстрений виклик з автоматичним визначенням місця розташування транспортного засобу та серйозності аварії, а також MINI TeleServices. Опція Connected Media включає в себе широкий спектр цифрових послуг MINI Connected. Новий MINI Countryman завжди онлайн, завдяки чому можна безперешкодно інтегрувати голосовий помічник Amazon Alexa.


Це забезпечує доступ до сервісу інформації про дорожню ситуацію у реальному часі, а також до інтернет-платформи MINI Online та підготовки до Apple CarPlay. MINI Connected може використовуватися для відправки пунктів призначення навігації зі смартфона на автомобіль. Крім того, є можливість автоматично надсилати оновлення навігаційних мап в автомобілі через мобільне з'єднання.

 

Індивідуальний стиль для дооснащення: оригінальні аксесуари MINI. 


Високоякісні варіанти дооснащення з асортименту оригінальних аксесуарів MINI дозволяють ще точніше адаптувати функціональність, комфорт, задоволення від водіння та індивідуальний стиль нового MINI Countryman до особистих вподобань. Вибір варіюється від задньої стійки для велосипеда, багажника на дах, фасонного багажного килимка та всепогодних салонних килимків до індивідуальних світлодіодних дверних проекторів MINI з програми MINI Yours Customized і продуктів John Cooper Works, створених для максимального задоволення від кермування.