ЖИТЛОВИЙ ПРОСТІР НОВОЇ ЕПОХИ.

MINI ПРЕДСТАВИТЬ НОВУ ІНСТАЛЯЦІЮ MINI LIVING - BUILT BY ALL НА ВИСТАВЦІ SALONE DEL MOBILE 2018 У МІЛАНІ.

Легендарний британський бренд MINI повертається на головну дизайнерську подію року - Salone del Mobile в Мілані - з новим концептуальним проектом. Цього разу MINI об'єднався з лондонським архітектурним бюро Studiomama для створення інсталяції MINI LIVING - BUILT BY ALL. Ця концепція житлового простору нового зразка має на увазі тісне співробітництво між командою архітекторів і самими резидентами, що дозволяє створити дійсно зручне житло, в якому враховані потреби кожного. Новий проект MINI LIVING кидає виклик традиційному проектуванню і показує, що архітектура може запропонувати міським жителям творче рішення проблеми нестачі житлового простору і обмежених ресурсів. MINI LIVING - BUILT BY ALL - вже третій проект бренду на виставці в Мілані, покликаний проілюструвати нові сміливі ідеї для вирішення сучасних урбаністичних завдань.

Партисипативне проектування. 

Продовжуючи дослідження архітектурних можливостей в умовах сильно обмеженого простору, проект MINI LIVING - BUILT BY ALL сконцентрувався на принципі залучення: велика увага приділяється самим людям, для яких створюється житловий простір, їх потребам і ідеям. «Сьогоднішній стандартизований ринок житла вкрай обмежений у своїх можливостях враховувати індивідуальні інтереси, - вважає креативний директор MINI LIVING Оке Хаузер. - У своїй концепції ми намагаємося максимально залучити людей, для яких створюється житло, помістивши їх в центр процесу проектування. Ми впевнені, що якість житлового простору визначається тим, наскільки резиденти ідентифікують себе зі своїм будинком». 

Від концепції до реалізації. 

Крім інсталяції MINI знову відкриє свого роду архітектурну лабораторію. Простір MINI LIVING FACTORY OF IDEAS дозволить відвідувачам салону трохи пофантазувати і втілити в моделі власне бачення ідеального житлового простору. Сама інсталяція MINI LIVING розташовується в прилеглому залі і демонструє чотири приклади концепції житлового простору, а також кілька зон загального користування, як, наприклад, загальна кухня або відкритий тренажерний зал. 

Всі ці елементи створюють цілий світ мікро-сусідства - прямий доказ того, що навіть інтер'єр порожньої будівлі може бути з розумом використаний для майбутнього міської архітектури. 

Про MINI LIVING. 

Проект MINI LIVING був запущений в 2016 році як креативна платформа MINI, яка націлена на пошук архітектурних рішень для життя в міських просторах майбутнього. В основі філософії платформи - переконання в тому, що можна насолоджуватися власним простором в оточенні спільноти, а також в тому, що творче використання простору є ключовим моментом нових підходів міської політики. MINI LIVING вже продемонстрував в Мілані оригінальні візіонерські концепти для життя, відпочинку і продуктивної роботи в мегаполісах в рамках таких інсталяцій, як MINI LIVING - Do Disturb і MINI LIVING - Breathe. 

Побачити новий проект MINI LIVING - BUILT BY ALL можна на виставці Salone del Mobile в Мілані (Via Tortona) з 17 по 22 квітня 2018 року.