ПРОЕКТ MINI LIVING.

НА ВИСТАВЦІ CHINA HOUSE VISION.

Бренд MINI представив чергову версію концепції житлового простору майбутнього MINI LIVING Urban Cabin на міжгалузевій архітектурній виставці China House Vision, яка пройшла з 21 вересня по 4 жовтня в Пекіні. 

Унікальний проект розроблений дизайнерською платформою MINI LIVING спільно з китайським архітектором Дайонгом Саном (Dayong Sun). У своїй роботі фахівці звертаються до традиційних принципів організації пекінського житла, а також розвивають інноваційні ідеї, спрямовані на удосконалення невеликих житлових приміщень. 

Новий пекінський проект - це четверта спроба фахівців MINI LIVING переосмислити звичну нам форму організації житлового простору. Основна мета Urban Cabin - на відносно невеликій площі в 15 м2 сконструювати приміщення зі змінними елементами і великими можливостями для трансформації. Важливим моментом при розробці дизайну майбутнього об'єкта є збереження та інтеграція місцевих культурних особливостей і ідентичності конкретного місця. Проект MINI LIVING Urban Cabin вже був успішно реалізований в Лондоні, Нью-Йорку і Лос-Анджелесі, а тепер на черзі столиця Піднебесної - Пекін.

Створюючи новий проект, дизайнери в першу чергу прагнули відповісти на питання про те, як за допомогою інноваційних методів можна перетворити і використовувати звичайний простір так, щоб створити нове почуття спільності і забезпечити високу якість проживання на невеликій площі. Для досягнення цієї мети концепція MINI LIVING Urban Cabin Beijing по-своєму інтерпретує традиційні китайські форми міського проживання.Проект MINI LIVING був запущений в 2016 році як креативна платформа MINI, націлена на пошук архітектурних рішень для життя в міських просторах майбутнього. У фокусі уваги - скорочення житлової площі і зростання цін, а також готовність до змін, місцева самобутність і колективна взаємодія. Для успішного вирішення поставлених завдань ініціатори проекту керуються принципом «креативного використання простору», що застосовувався при розробці дизайну класичних автомобілів Mini. 

MINI LIVING Urban Cabin Beijing: концепція житлового простору майбутнього з історією. 

Кожна версія MINI LIVING Urban Cabin складається з трьох основних елементів. З одного боку мікро-апартаментів розташовані вітальня і спальня, з іншого - кухня і ванна кімната. Ці зони зазвичай розробляються командою дизайнерів MINI LIVING. Третій елемент, так званий експериментальний простір, що виступає в ролі своєрідної інсталяції, віддано в руки місцевих архітектурних бюро. Саме вони і займаються фізичним і концептуальним наповненням, що відповідає характеру певного місця. У випадку з Пекіном для створення концепції житлового простору майбутнього був обраний архітектор Дайонг Сан (Dayong Sun). Він створив відкриту зону для зустрічей, що перегукується з внутрішніми дворами хутуна, традиційної середньовічної китайської забудови. Розміщені на даху золоті, схожі на телескоп, дзеркала відображають навколишні об'єкти, а також розширюють міське середовище. Гойдалки, розташовані в центрі житлового приміщення, надають йому особливу грайливість. Ще одним об'єктом для роздумів служать рішення для зберігання речей і сидячі місця. Вони розташовані по зовнішньому периметру будівлі і реалізовані у вигляді геометричних фігур, що нагадують елементи давньої китайської головоломки танграм. 

Глобальна мережа креативних рішень для комфортного проживання. 

Проект MINI LIVING націлений на пошук нестандартних і перспективних архітектурних рішень, орієнтованих на людину і задоволення її потреб в індивідуальності, мобільності і спільності. «Кожна концепція MINI LIVING Urban Cabin забезпечує високий рівень проживання в умовах максимально обмеженого простору в конкретно заданих умовах. Результатом цього стала поява глобальної мережі креативних архітектурних рішень, які надають громадськості простір для інноваційних форм співіснування, в якому кожна людина може відчути себе як вдома », - коментує Оке Хаузер, креативний директор MINI LIVING.