MINI  MINI

Шлях до успіху без шкідливих викидів:

частка продажів електрифікованих моделей складає більше 15% від продажів нових MINI.

Більш ніж 30 000 електричних хетчбеків MINI Cooper SE були передані клієнтам по всьому світу з моменту прем'єри цієї моделі. Прекрасна динаміка продажів гібрида MINI Cooper SE Countryman ALL4 додатково підкреслює зростаючий інтерес до задоволення від водіння без шкідливих викидів.

На початку наступного десятиліття MINI стане повністю електричним брендом. Вже зараз все більше і більше клієнтів по всьому світу виявляють зацікавленість щодо електрифікованих моделей MINI. У першій половині 2021 року частка таких автомобілів в глобальних продажах компанії перевищила 15%. В цілому з січня по червень 2021 року клієнтам поставлені 157 799 автомобілів MINI, що на 32,6% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Загальносвітові продажі електрифікованих моделей MINI в першому півріччі 2021 року склали 23 777 одиниць. Особливо важливий внесок вніс електричний MINI Cooper SE з результатом 13 454 проданих автомобілей. У період між початком продажів цієї моделі в минулому році і кінцем червня 2021 року клієнтам були передані в цілому 31 034 автомобіля.

MINI Cooper SE Countryman ALL4, який втілює концепцію задоволення від екологічно відповідального водіння, зміг залучити нову цільову аудиторію. Світові продажі Plug-In гібрида за перші шість місяців 2021 року збільшилися до 10 323 одиниць.

Бернд Кербер, глава MINI: «Бренд MINI завжди уособлював інтелектуальні та ефективні рішення. Саме тому він прекрасно поєднується з ідеологією електричної мобільності. Задоволення від водіння в місті та мобільність без шкідливих викидів - просто ідеальна комбінація. І наші клієнти це відчувають».

Новаторський MINI Cooper SE додає різноманітність в світ електричної мобільності. Він оснащується електричною силовою установкою потужністю 184 к.с. і володіє фірмовою для MINI відточеною керованістю, а також безпомилково впізнаваним стилем. Електричний хетчбек дарує максимальне задоволення від водіння як у місті, так і за його межами, завдяки запасу ходу на одній зарядці від 203 до 234 км (відповідно до циклу випробувань WLTP).

MINI Cooper SE Countryman ALL4 ще більш універсальний за рахунок гібридної силової установки, сумарна потужність якої становить 220 к.с. Plug-In гібрид здатний долати до 59 км (відповідно до циклу випробувань WLTP) виключно на електричній тязі. Цього достатньо, щоб здійснювати щоденні поїздки між будинком і роботою. Завдяки своїм ключовим перевагам, обидві моделі забезпечили надзвичайно успішний старт переходу MINI до електричної мобільності. Серед регіонів світу, в яких шанувальники MINI найбільш активно проявляють інтерес до водіння без шкідливих викидів, особливо виділяються Німеччина і Великобританія. Наприклад, в Німеччині за перше півріччя 2021 року клієнтам передані 6 324 автомобіля MINI Cooper SE і MINI Cooper SE Countryman ALL4, що становить трохи менше 30% від загального обсягу продажів MINI в Німеччині за цей період. На даний момент автомобільний ринок Німеччини є найбільшим за обсягом продажів електрифікованих моделей MINI.

На другому місці за цим показником знаходиться ринок Великобританії з кількістю 4 027 проданих автомобілів. Співвідношення продажів електрифікованих моделей до загального обсягу поставок MINI в Великобританії складає 17,4%.