MINI  MINI

Спеціальна серія MINI Anniversary Edition: спортивна спадщина Джона Купера.

Уже 60 років бренд MINI і сім'ю Купер об'єднує спільне прагнення до максимального задоволення від керування і легендарного успіху в гонках. На честь цього ювілею на основі 3-дверного MINI буде випущена спеціальна серія MINI Anniversary Edition обмеженим тиражем у 740 екземплярів. Три MINI JCW Anniversary Edition вже восени приїдуть до України.

Що важливо?

  • Моделі MINI Anniversary Edition містять елементи пакету John Cooper Works.
  • Деталі екстер'єру і смуги на капоті виконані в білому кольорі. На капоті і дверях розміщений бортовий номер 74.
  • Три варіанти забарвлення кузова - British Racing Green, Midnight Black і Rebel Green.
  • Інтер'єр містить унікальні підписи Джона, Майка і Чарлі Куперів, а також порядковий номер моделі з обмеженої серії.

Ім'я Джона Купера, якому у цьому році виповнилося б 98 років, уособлює не тільки грандіозний успіх у Формулі-1, а й традиційний спортивний дух MINI. 60 років тому Джон Купер заклав основу гоночної спадщини класичних автомобілів британського бренду. З цього почалася співпраця MINI і сім'ї Купер, яка успішно продовжується до цього дня. Загальні традиції охоплюють всі автомобілі компанії, починаючи з першого Mini Cooper, випуск якого стартував у вересні 1961 року, і закінчуючи найактуальнішими моделями John Cooper Works.

На честь 60-річного ювілею тісної співпраці з родиною Купер MINI представляє спеціальну серію 3-дверних хетчбеків MINI, яка поєднуватиме повернення до історичного коріння з новітніми технологіями. MINI Anniversary Edition – це данина поваги Джону Куперу, який покинув нас у 2000 році, й уособлення того факту, що сьогодні ім'я Джона символізує максимальне задоволення від керування в сегменті компактних автомобілів преміум-класу.

Ексклюзивний дизайн та унікальні особливості оснащення роблять серію MINI Anniversary Edition особливо привабливою для поціновувачів MINI, захоплених спортивної історією британського бренду. Спеціальна серія 3-дверних хетчбеків MINI буде випущена обмеженим тиражем в 740 автомобілів. Ця цифра відсилає до бортового номеру 74, який мав класичний Mini Cooper на своїй першій успішній гонці.

Ще в 1950-х роках гоночні боліди Джона Купера з середньомоторним компонуванням зробили справжню революцію у Формулі-1. Концепція розміщення двигуна не перед водієм, а позаду нього досі успішно використовується в автомобілебудуванні. Саме спортивні автомобілі Джона Купера допомогли гонщику Джеку Бребему завоювати два титули чемпіона світу Формули-1 в 1959 і 1960 роках.

Прагненням до пошуку нестандартних рішень Купер був схожий на свого друга, колегу і дизайнера Алека Іссігоніса, який перевернув підвалини сегменту компактних автомобілів з класичним Mini. Джон Купер відразу побачив спортивний потенціал невеликого чотиримісного автомобіля і приступив до створення серії машин з гальмами більшого розміру і допрацьованим двигуном, потужність якого була збільшена з 34 до 55 к.с.

Так і народився успіх моделі Mini Cooper: бренд Cooper і назва, оточена червоним кільцем, придбали світову популярність. Пізніше з'явився ще більш потужний Mini Cooper S, який заклав основу трьох легендарних перемог Mini в ралі Монте-Карло в 1964, 1965 і 1967 роках.

З тих пір популярність комплектів тюнінгу Cooper для серійних автомобілів Mini постійно росла. Бренд John Cooper Works з'явився ще до моменту виходу на ринок сучасних моделей MINI в 2001 році. На чолі цього бренду стояв син боса команди Формули-1 Майкл «Майк» Купер, і він продовжив успішну співпрацю з MINI.

З 2008 року автомобілі John Cooper Works піднялися на вершину модельної лінійки MINI. Сьогодні вони мають у своєму розпорядженні двигуни потужністю до 306 к.с. і спортивні шасі, що розроблені з застосуванням гоночних ноу-хау. Спортивні досягнення MINI і John Cooper Works включають у себе шість успішних виступів у легендарному ралі «Дакар». Сьогодні Чарлі Купер як гонщик і бренд-амбасадор вносить важливий внесок в продовження співпраці між MINI і сім'єю Купер.

Зв'язок MINI з сім'єю Купер можна знайти як в інтер'єрі, так і в зовнішності моделей нової спеціальної серії MINI Anniversary Edition. Оскільки перші гоночні автомобілі, створені Джоном Купером, мали впізнаване зелене забарвлення з білими акцентами, моделі серії MINI Anniversary Edition також пофарбовані в колір British Racing Green. В якості альтернативи запропонований колір Midnight Black, а для MINI John Cooper Works також доступне забарвлення кузова Rebel Green. Всі варіанти забарвлення поєднуються з дахом, корпусами дзеркал заднього виду, дверними ручками і окантовками фар і ліхтарів, виконаними в білому кольорі. Інші елементи зовнішньої обробки пофарбовані в колір Piano Black.

Дизайн екстер'єру доповнено білими смугами на капоті, а про спортивну кар'єру класичних Mini нагадують червона контрастна лінія і бортовий номер 74 на капоті та дверях.

Спеціальна серія MINI Anniversary Edition включає в себе елементи пакету John Cooper Works, які додатково підкреслюють спортивний характер та історичне коріння бренду. Логотип «COOPER» можна знайти на накладках бічних порогів, бічних панелях кузова, задніх стійках і центральній спиці спортивного рульового колеса з обробкою шкірою Nappa.

Оформлення салону MINI Anniversary Edition відрізняють спортивні сидіння John Cooper Works з обробкою Dinamica/шкіра Carbon Black, оббивка стелі в кольорі «Антрацит», накладки на педалі з нержавіючої сталі й оздоблення інтер'єру Piano Black. Передню панель з боку пасажира також прикрашає червоне кільце оригінальної емблеми Джона Купера.

З боку водія декоративна панель містить контрастні підписи Джона, Майка і Чарлі Куперів, які підкреслюють ексклюзивність обмеженої серії. Ще одна унікальна особливість інтер'єру – внутрішня поверхня водійських дверей, на яку нанесені емблема з підписом Джона Купера, написаний від руки номер «1 of 740» і фраза «60 YEARS OF MINI COOPER - THE UNEXPECTED UNDERDOG».