MINI

Висока продуктивність.

Закладена в ДНК сімейства MINI John Cooper Works.

Коли характерне задоволення від керування переходить в захоплююче гоночне відчуття, ми відразу ж згадуємо про John Cooper Works поряд з безпомилковими конструктивними особливостями британського преміального бренду MINI. У кожній моделі John Cooper Works індивідуальний стиль і харизма поєднується з неповторними характеристиками і технологіями, запозиченими безпосередньо з автоспорту.

Зв'язок між MINI і John Cooper Works заснований на багаторічних традиціях, спільних успіхах у перегонах і загальному розумінні задоволення від водіння, індивідуальності і найвищої якості. Шість десятиліть тому легендарний конструктор Формули 1 Джон Купер проклав шлях класичному Mini на гоночних і ралійних трасах. Три перемоги в загальному заліку на ралі Монте-Карло допомогли британському малолітражному автомобілю стати легендарним ще у 1960-х роках. У недавньому минулому спортивна кар'єра була відзначена, перш за все, шістьма загальними перемогами MINI на ралі Дакар.

У нинішніх моделях John Cooper Works пристрасть до максимальної продуктивності проявляється і в повсякденних поїздках. Їх технології, розроблені на основі гоночного ноу-хау, і їх зовнішній вигляд, орієнтований на продуктивність, забезпечують їм виняткове становище у відповідному конкурентному середовищі. MINI John Cooper Works 3 двері втілює класичну концепцію трьохдверного кузова в особливо спортивній формі. Особливе задоволення від водіння на відкритому повітрі надає додаткову привабливість MINI John Cooper Works Convertible. Обидві моделі тепер вступають в гонку зі свіжими дизайнерськими акцентами. Найбільш важливі зміни в екстер'єрі включають нову шестикутну решітку радіатора, яка збільшилася в розмірах, нові бічні накладки і новий задній фартух, в нижній частині якого особливо ефектний дифузор тепер обрамляє два патрубки спортивної вихлопної системи.

2,0-літровий чотирициліндровий двигун з технологією MINI TwinPower Turbo забезпечує високу потужність в обох моделях. Він розвиває максимальну потужність у 170 кВт/231 к.с. і максимальний крутний момент 320 Нм. Крутний момент передається на передні колеса через 6-ступінчасту механічну коробку передач в стандартній комплектації і 8-ступінчасту коробку передач Steptronic Sport в якості опції. MINI John Cooper Works 3 двері потрібно 6,3 секунди (автомат: 6,1 секунди), щоб розігнатися з місця до 100 км/год. Його максимальна швидкість - 246 км/год. MINI John Cooper Works Convertible розганяється до 100 км/год за 6,6 секунди (з автоматичною коробкою передач: 6,5 секунди) і досягає максимальної швидкості 242 км/год (з автоматичною коробкою передач: 241 км/год).

Спортивна гальмівна система, розроблена у співпраці з Brembo, є такою ж частиною стандартного устаткування, як і 17-дюймові легкосплавні диски John Cooper Works. Остання версія адаптивної підвіски тепер доступна в якості опції, яка завдяки новій частотно-виборчій технології амортизаторів забезпечує оптимальний баланс між спортивністю і комфортом їзди.

Дві інші моделі найпотужнішої лінійки MINI - MINI John Cooper Works Clubman і MINI John Cooper Works Countryman - відкривають нові горизонти вражаючих характеристик в умовах повсякденного використання в сегменті компактних автомобілів преміум-класу. Завдяки своєму внутрішньому простору, п'яти повнофункціональним сидінням, найпотужнішому двигуну, коли-небудь розробленому для моделей MINI, і стандартній системі повного приводу ALL4, вони є універсальними спортивними автомобілями на кожен день. MINI John Cooper Works Clubman поєднує в собі надзвичайно спортивний характер з індивідуальною концепцією кузова сучасного Shooting Brake. Чотири бічні двері, дві роздільні двері в задній частині і динамічна лінія даху допомагають досягти сучасної функціональності і стильного зовнішнього вигляду. MINI John Cooper Works Countryman - найбільший і універсальний представник сімейства MINI - відрізняється мужнім екстер'єром і особливо великим внутрішнім простором.

Найголовніше, що їх об'єднує, - це непереборна тяга вперед, яка забезпечується потужністю 2,0-літрового чотирициліндрового двигуна з технологією MINI TwinPower Turbo, який розвиває максимальну потужність у 225 кВт/306 к.с. і максимальний крутний момент 450 Нм. У стандартній комплектації він поєднується з 8-ступінчастою коробкою передач Steptronic Sport. В обох моделях система повного приводу ALL4 бере на себе задачу розподілу достатнього крутного моменту між передніми і задніми колесами відповідно до дорожньої ситуації. Система підтримується механічним блокуванням диференціалу, вбудованим в автоматичну коробку передач. Володіючи блокуючим ефектом до 39 відсотків, він забезпечує зчеплення з ґрунтовим покриттям або в несприятливих погодних умовах, а також динамічність під час швидкого проходження поворотів.

Спортивна гальмівна система Brembo з чотирьохпоршневими дисковими гальмами з фіксованим супортом на передній осі забезпечує максимально ефективне гальмування. Ще одна складова стандартного устаткування - 18-дюймові легкосплавні диски John Cooper Works. Адаптивна підвіска також доступна в якості додаткової опції для MINI John Cooper Works Clubman і MINI John Cooper Works Countryman.

У всіх моделях John Cooper Works спортивний стиль підкреслюється також особливими акцентами в інтер'єрі. Модернізоване спортивне рульове колесо з оббивкою зі шкіри Nappa з багатофункціональними кнопками на глянсових чорних поверхнях і логотипом John Cooper Works можна дооснастити підігрівом в якості опції. Спортивні сидіння John Cooper Works з вбудованими підголівниками, накладки на педалі з нержавіючої сталі, оббивка стелі антрацитового кольору також входять в стандартну комплектацію. Стандартне обладнання MINI John Cooper Works Clubman і MINI John Cooper Works Countryman також включає в себе 8,8-дюймовий сенсорний дисплей з новим оптимізованим інтерфейсом для швидкого і інтуїтивно зрозумілого управління функціями автомобіля.